• Elefant.ro

Incotro te indrepti?

Intr-o zi, am stat de vorba cu o persoana care mi-a spus ca are o viata groaznica si nimic nu o mai bucura. Simtea cum trecea timpul si ea nu realiza nimic.

Am intrebat-o ce i-ar placea sa faca, ce si-ar dori sa realizeze si ce ii ofera satisfactie. A stat putin pe ganduri si mi-a raspuns ca nu stie, nu s-a gandit niciodata la acest aspect.

Aceasta persoana nu avea un scop, nu-si stabilise niciodata obiective si nu-si planificase viata. Lasa totul la voia intamplarii.

Fara un scop esti precum o corabie fara capitan, ce se lasa purtata incoace si incolo de valuri.

Aseara, in timp ce vizionam un film, mi-am amintit de aceasta discutie si de un principiu pe care l-am invatat candva dintr-o carte: ,, Scopul vietii este o viata cu scop’’.

Ce se intampla intr-o zi in care te trezesti dimineata, fara niciun plan, fara sa stii ce urmeaza sa faci in ziua respectiva? De obicei, la finalul zilei, simti ca nu ai realizat nimic.

Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca ai avea un scop bine stabilit! Nu-i asa ca ai sti cu certitudine incotro te indrepti, ce ai de facut pentru a ajunge acolo si ai recunoaste cand ai ajunge la destinatie? Cum te simti dupa o astfel de zi?

Inainte de a stabili un obiectiv, asigura-te ca acesta este al tau, nu al altuia ( mama, tata, prieten etc). Spun acest lucru deoarece exista si oameni care isi utilizeaza timpul savarsind activitati de dragul celorlalti. Deci, intreaba-te : ,, Eu imi doresc acest lucru’’? Daca raspunsul este afirmativ, mergi mai departe.

Aminteste-ti ca progresul se face pas cu pas. Orice reusita insemnata este rezultatul unei serii de mici reusite.

Opreste-te si verifica din cand in cand  daca pasul pe care l-ai facut azi duce catre obiectivul tau sau te-ai abatut din drum. Daca acest pas te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti, persevereaza.

In timpul calatoriei tale invata sa folosesti propriile resurse si elibereaza-te de gandurile negative. Gandeste-te la cateva resurse importante de care dispui si care te pot ajuta sa-ti indeplinesti obiectivul. Daca doresti, poti cere si opinia oamenilor importanti din jurul tau ( sot, sotie, parinti, frati).

Pe drumul tau poate vei intalni si obstacole, ce nu-ti permit sa mergi mai departe (in viata de zi cu zi poate interveni ceva care sa impiedice desfasurarea planurilor tale). Cu siguranta, daca te concentrezi, poti gasi alte cai ce duc catre destinatia ta!

Pentru a te simti implinit, alege-ti un tel, inarmeaza-te in fiecare moment al vietii tale cu dorinta de a realiza ce ti-ai propus si parcurge in fiecare zi, pas cu pas, drumul catre atingerea obiectivului tau.

,, Nu exista vant favorabil pentru cel care nu stie incotro se indreapta.”

Mult succes!


Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

  • Produse evoMAG.ro
  • Produse evoMAG.ro
  • Produse evoMAG.ro
  • 2performant.com