• Elefant.ro

Pasi inainte, dar cu fata spre trecut

“Sunt aici, langa tine, ACUM, dar in mintea mea este ATUNCI. Simt ca merg inainte, dar cu fata spre trecut. Imi spun foarte des: Mi-ar placea sa fie ca atunci! Imi doresc sa dau timpul inapoi! Ce-ar fi fost daca…? Cat de frumos era atunci.”

Asa incepe povestea multora dintre noi. Poate doar cu alte cuvinte…

Viata merge intotdeauna inainte, iar noi ne incapatanam sa ne agatam de trecut doar pentru ca acolo am invatat, am inteles si am trait candva. Insa, o fixatie in trecut ne impiedica sa percepem ce se intampla CHIAR ACUM , sub ochii nostri, sa observam oamenii din jur si oportunitatile acestui timp- TIMPUL PREZENT. Ba chiar ne impiedica sa traim!

Astazi, o persoana mi-a spus : “La noi in casa fiecare traieste in timpul sau. Sotia mea traieste in trecut, eu, in viitor, iar copilul, in prezent”. Omul era nemultumit deoarece sotia lui se gandea mereu la toate acele lucruri minunate pe care le traise in trecut si le compara cu evenimentele din prezent. Astfel, ajunsese sa nu-i mai observe gesturile, sa nu-i mai auda cuvintele si sa nu-i mai simta prezenta.

Ati mers vreodata cu spatele? Daca da, stiti ca exista riscul sa va loviti de ceva si sa cadeti. Exact asta se poate intampla si atunci cand mintea ramane captiva in trecut. Este un “joc” destul de periculos, deoarece risti sa-ti pierzi echilibrul, ajungand sa simti anxietate, teama, suferinta.

Vei pierde ce este real, prezent, acum…

 

 

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”214121565275292″ href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”xfbml” ]

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Produse evoMAG.ro
  • Produse evoMAG.ro
  • Produse evoMAG.ro
  • 2performant.com